Niet doen wat moet, maar doen wat nodig is..

Je staat er niet alleen voor.. Samen, stap voor stap

Aanbod en Werkwijze:

1.Wat doen wij?

Bij NovaPsy vinden wij het belangrijk dat wensen en doelen van de cliënt voorop staan. Tijdens een uitgebreid kennismakingsgesprek gaan wij met u in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Tijdens dit kennismakingsgesprek proberen wij zo duidelijk mogelijk uw situatie in kaart te brengen. Vanzelfsprekend zijn familieleden/of overige betrokkenen welkom om aan te sluiten tijdens dit gesprek. NovaPsy richt zich op jongeren en jongvolwassenen in de leeftijden van ongeveer 4j t/m 40j met LVB, gedragsproblemen, psychiatrische stoornissen, verslavingen en deliquent gedrag. Wij bieden hulpverlening aan op landelijk niveau. Naast jeugdhulpverlening heeft NovaPsy ook experts op het gebied van onderwijsondersteuning.


2.Hoe begeleiden wij?
Bij NovaPsy doen wij aan ambulante begeleiding. Dit betekent dat cliënten zoveel mogelijk worden ondersteund in het dagelijks leven. Dit gebeurt met zorg op maat, zodat cliënten de regie kunnen voeren over hun eigen leven om zoveel mogelijk zelfstandig deel uit te kunnen maken van de samenleving. Na het opstellen van een begeleidingsplan gaan wij praktisch te werk, waarbij het uitgangspunt gebaseerd is op vertrouwen en wederzijds respect. Ondersteuning kan bijvoorbeeld op de volgende domeinen; financiën, onderwijs, administratie, werk, sociale contacten, aanbrengen/aanleren van een dagelijkse structuur, persoonlijke ontwikkeling, psychosociale begeleiding, etc. Wat de hulpvraag ook is bij NovaPsy is er sprake van maatwerk voor elk individu.

3.Wat maakt ons anders?
'Money talks'...zeggen ze weleens. In een steeds veranderende wereld, waarin alles duurder wordt, hopen wij onze cliënten optimaal te kunnen begeleiden en bedienen. Jeugdhulpverlening is grotendeels overal hetzelfde wat betreft missie en visie en qua manier van werken.

NovaPsy onderscheidt zich qua organisatie door een andere aanpak te hanteren. Bij NovaPsy wordt het uitgangspunt; 'niet doen wat moet, maar doen wat nodig is'.

Bijvoorbeeld, wij drukken onze vaste lasten door ambulant te werken. Geen vaste locaties, maar wel locaties die we kunnen inhuren indien dit nodig is (denk aan intakegesprekken, evaluaties, MDO's, etc.).

De financiën die we hiermee besparen, gebruiken we voor de begeleiding van jongeren. Denk aan alle verschillende opties die hierin mogelijk zijn (bioscoop, etentje, sporten, OV kosten, etc.). Hoewel niet alles om geld draait, is onze visie dat een vertrouwensband essentieel is. Dit kan op meerdere manieren. Echter hebben wij op deze manier, meer (financiële) opties om hieraan te werken. Daarnaast gaan we bij NovaPsy door het vuur voor onze cliënten. Net dat stapje extra kunnen en willen doen om de cliënt daadwerkelijk te kunnen helpen.